Necropolis

Athen har Akropolis, Glasgow har… Necropolis: The City of the Dead. Jeg forstår ikke helt hvordan jeg har greidd å “unngå” dette stedet da jeg bodde i Glasgow, men jeg er i hvertfall glad jeg fikk tatt meg en tur denne gangen.

Necropolis var opprinnelig et område for forlystelse, men i 1831 ble det bestemt at hele området skulle gjøres om til en kirkegårdpark (direkte oversatt fra guiden jeg har liggende ved siden av meg…) og stedet fikk sitt nåværende navn. Kirkegården er et av de høyeste punktene i Glasgow, og utsikten er helt fantastisk. Gravstøttene og minnesmerkene er mildt sagt monumentale, og man må/måtte være svært rik for å få en gravplass. Hadde vært kjempemoro og tatt en tur opp om kvelden, men det er visstnok ikke anbefalt. Ikke fordi det spøker der oppe (noe jeg strengt tatt ikke skal si for sikkert…), men fordi vampyrsekter (!!) er der oppe etter solnedgang. Someone call Buffy!

Ellers: intervjuet mitt på onsdag gjekk sånn cirka helt ok, men ingen hadde gitt beskjed til meg på forhånd at det kom til å vare i 4 timer… Var helt utkjørt da jeg var ferdig. Selv om det ikke var like hektisk hele tiden, ble jeg (som forventa…) skikkelig grilla på teorispørsmål. Jeg tror aldri jeg har følt meg så dum før. Ble satt ettertrykkelig fast på diplomoppgaven min, men kan i grunnen ikke forvente annet heller når jeg blir intervjua av doktoringeniører i prosess og kjemi som synes det er moro å sjekke hvor mye jeg faktisk kan om tofasestrømning. BLÆH! Neste uke skal jeg på graduate assessment tests i Glasgow (samme firma), så blir spennende å se om jeg går i gjennom til slutt. Tror ikke jeg skal håpe på alt for mye; jeg har ikke helt de rette karakterene for traineestillinger. Men vet jo aldri… Tvi tvi for meg. 🙂