Aberdeen, Aberdeen

Det er ei god stund siden sist jeg oppdaterte her, og for en gangs skyld er det fordi jeg ikke har hatt tid – ikke fordi jeg har vært sløv. I motsetning til ett par ganger tidligere i høst…

Forrige mandag begynte jeg å jobbe hos Atkins Limited i Aberdeen. De første månedene skal jeg jobbe for Upstream Safety Group, men etterhvert skal jeg over i den avdelingen jeg egentlig har blitt ansatt i – Simulation Technology Team (noe jeg ser utrolig fram til siden det er “midt i blinken” med tanke på prosjektet og hovedoppgaven min.) Foreløpig er det ikke så mye spennende som skjer; mye lovverk og terminologi å sette seg inn i, men regner med at det kommer seg etterhvert som jeg får litt mer oversikt over fagområdet og blir tildelt et konkret prosjekt.

I tillegg til å begynne og jobbe så har jeg flytta til Aberdeen. Jeyyy! (Noe som vel strengt tatt sier seg selv…) Har vært en smule mer hektisk enn det som godt er – noe som utelukkende skyldes min iboende trang til å utsette ting så lenge som mulig. Better sooner than later – naw, better later! Håper for en gangs skyld at jeg har fått meg en lærepenge fordi alt stresset endte opp med at jeg ble skikkelig syk i forrige uke (minner litt om den utladningen man får etter en laaang eksamensperiode.) Men om ikke annet så greidde jeg etter tre dagers pendling Glasgow – Aberdeen og totalt 21 timer på buss å få meg en leilighet midt i Aberdeen sentrum som jeg er kjempefornøyd med (dersom man ser bort fra litt “knalske” fargevalg her og der…) 10 minutt til jobb, mindre enn 5 minutt til treningssenteret som Atkins har bedriftsavtale med, 5 minutt til matbutikk, apotek, lege (som av alle ting er norsk) og postkontor, og 15 minutt til nærmeste kino. X antall bokhandlere, klesbutikker, platebutikker og skobutikker er også i kort gåavstand, men det prøver jeg å fortrenge av økonomiske årsaker.

Ellers har jeg vært et par dager hjemme på Idse igjen og pakka flyttelasset mitt; noe som endte opp med å bli en særdeles kald fornøyelse siden jeg var nødt for å pakke på palle utendørs (fyttikatta det var kaldt i Norge…!) Dersom jeg ikke får litt kuldetilvenning her i Aberdeen i vinter kommer jeg regelrett til å fryse i hjel når jeg skal til Hafjell i februar. Seriøst.

Mens jeg var hjemme fikk jeg også sjansen til å hilse på familiens noe aldrende pelsdott. Savner å dyr rundt meg (spesielt katt), men det funker dårlig å gå til anskaffelse av noe utover planter, gullfisk eller reptiler når jeg tilbringer 9 timer på jobb hver dag.

I helga var jeg kort tur innom Glasgow for å være med på Laura og Stephens engagement party – eller forlovelsesfest som det heter på norsk (er det forresten noen som har peiling på om det er noen som gjør noe lignende i Norge? Jeg har nemlig aldri hørt om det før.) Laura er den mellomste av Alex sine tre lillesøstre, og skal etter planen gifte seg neste sommer. Jeg har av uvisse grunner og sikkert litt misforståelser underveis blitt ansatt som bryllupsfotograf. På samme tid som man blir utrolig smigra så heller jeg akkurat nå mer i retning av “åh-herregud-hva-er-det-jeg-har-sagt-ja-til”. Jeg skal heldigvis snart kjøpe meg “skikkelig” kamera (DSLR), så da slipper jeg i det minste å bekymre meg over dårlig oppførsel fra kameraet mitt. Noe som i grunnen kan slå andre veien også…

Ble langt dette her. Tror kanskje jeg skal satse på å oppdatere litt oftere…