Eksotisk arbeidsplass


Camel in front of the Pyramids

Joda. Mye farting rundt omkring og desto mindre blogging. Den siste måneden har bestått av jobbing og to fantastiske uker i Kairo i forbindelse med en HAZOP-jobb. Ble ikke så mye sightseeing eller avslapping framfor svømmebassenget som jeg hadde håpet på, men fikk i det minste med meg pyramidene, den koptiske og islamske delen av Kairo, og Khan el-Khalili basaren i løpet av de to fridagene vi hadde.

Selve jobbinga bestod av timelange møter med et herlig sammensurium av egyptere, engelskmenn, en skotte og en nordmann (les: meg). Egypterne var utrolig engasjerte, høyrøstede og en helt fantastisk gjeng å jobbe sammen, selv om det til tider ble litt for mye for min engelske kollega og møteleder. (Han satte seg til stadighet ned og mumla for seg: my poor heart…) Hehe. Ble utrolig fascinert av Egypt (og ikke minst Kairo) så er ikke i tvil om at jeg skal tilbake igjen og leke turist. Samt prøve å unngå og bli lurt trill rundt i basarområdet… “Hi miss, I don’t know what you need, but I know that I got it!” Yeah, right. 😀

Høydepunkt: Khufu’s solbåt (det tok 25 år å sette den sammen!), pruting i Khan el-Khalili basaren, mummierommet i det egyptiske museumet (det sies at det er så mye rot i museumets lagerrom at ingen lenger vet hva som faktisk finnes der, og når de nye museumet åpner i 2009 må de til med utgravninger…), og gravkammeret til Khufu (trodde faktisk ikke det var lov å gå inn i pyramidene så det var en kjempeopplevelse å klatre krumbøyd opp de lange gangene. Selv om jeg endte opp med tidenes gangsperre de neste dagene…)

Og hjemme i Skottland: Aberdeen er som før. Jeg går på jobb, det regner støtt og stadig, og jeg tror jeg kan se laaaaangt etter tørr, behagelig luft og 35 grader. Jeg savner Egypt.